Κατερίνα Τσιρίδου: Η γυναικεία ρεμπέτικη φωνή μιλά στη theamax.com

Κατερίνα Τσιρίδου: Η γυναικεία ρεμπέτικη φωνή μιλά στη theamax.com

Υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στην εμπορική ζωή και την καλλιτεχνική ζωή ενός καλλιτέχνη του ρεμπέτικου τραγουδιού;

To ρεμπέτικο τραγούδι δεν ήταν ποτέ εμπορικό, δυστυχώς ή  ευτυχώς… Οπότε δεν τίθεται θέμα..Από τότε που ξεκίνησα να τραγουδώ επαγγελματικά, δουλεύω και ζω.

Έχεις έρθει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Πως θα σκιαγραφούσες το ακροατήριο της Κύπρου που έρχεται στην εμφανίσεις σου και πως συγκρίνεται με αυτό της Ελλάδας

Έχω την τύχη να έρχομαι συχνά! Το ακροατήριο της Κύπρου είναι «ψαγμένο» ενημερωμένο και διψά για καλό Ελληνικό τραγούδι!

Υπάρχουν αρκετοί νεαροί καλλιτέχνες στην Κύπρο που ασχολούνται με το ρεμπέτικο τραγούδι τα τελευταία χρόνια. Που νομίζεις μπορεί να ωφελείται αυτή η επιθυμία τους να «αναγεννήσουν» το ρεμπέτικο και ποια είναι η συμβουλή σου σε αυτούς.

Είναι μεγάλη μου χαρά που το ακούω αυτό αν και το έχω ήδη διαπιστώσει από τις επισκέψεις μου. Το ρεμπέτικο ανήκει στο παραδοσιακό μας τραγούδι και έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των νέων! Η συμβουλή μου… απάνω του!!!!

Τόσο ο Γιώργος Ξηντάρης όσο και τα δύο παιδιά του Θοδωρής και Αντώνης Ξηντάρης είναι άτομα με τα οποία συνεργάζεσαι πολύ μαζί και με τον Νίκο Πρωτόπαπα. Υπάρχει κάποια χημεία που κάνει αυτή την κομπανία να είναι τόσο δεμένη.

Η συνεργασία μου με τον Γιώργο Ξηντάρη πάει πολλά χρόνια πίσω.. Τον Θαυμάζω και ακόμα μαθαίνω από αυτόν. Επίσης είναι αγαπημένος μου φίλος, οικογένεια θα έλεγα. Τα παιδιά του ακολουθούν σοβαρά και σεμνά τα βήματα του και έχουν αποδειχτεί σε εμένα αναντικατάστατοι συνεργάτες. Ο Νίκος  εκτός από σύζυγος μου είναι και ο βασικότερος μου συνεργάτης μαέστρος..κουμανταδόρος! Η χημεία είναι αναμενόμενη!

Υπάρχει στην εποχή μας η δυνατότητα να γίνουν μεγάλες επιτυχίες ρεμπέτικα τραγούδια που γράφτηκαν πρόσφατα ή μήπως το ρεμπέτικό είναι μια κάβα τραγουδιών του παρελθόντων που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν νέοι στίχοι και συνθέσεις;

Το ρεμπέτικο τραγούδι γράφτηκε μια συγκεκριμένη εποχή, από  άτομα περιθωριοποιημένα, που δοκιμάστηκαν και τα κατάφεραν. Δεν πιστεύω ότι γράφεται πια ρεμπέτικο τραγούδι. Η λέξη κάβα είναι πολύ εύστοχη! Και μιλάμε για μεγάλη και πολύ πλούσια κάβα!

Κ.Τσιρίδου διαβάσαμε ότι το ρεμπέτικο τραγούδι μπαίνει στο Μέγαρο μουσικής πείτε μας για αυτή σας την εμφάνιση.

Ναι στις 28 Γενάρη θα εμφανιστώ στο Μέγαρο μουσικής, παρουσιάζοντας τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ Μαρίκα Νίνου,Στέλλα χασκίλ, Σωτηρία Μπέλλου και Ρόζα Εσκενάζυ,είναι μεγάλη μου τιμή που θα μια η πρώτη που θα παρουσιάσει μια ατόφια εκδήλωση για το ρεμπέτικο σε αυτό τον σπουδαίο χώρο!