Οι σημαντικότερες κατασκευές των Αρχαίων Ελλήνων

Οι σημαντικότερες κατασκευές των Αρχαίων Ελλήνων

Βρεθήκαμε στα εγκαίνια της έκθεσης “Οι σημαντικότερες κατασκευές των Αρχαίων Ελλήνων”
Εντυπωσιακή, μοναδική και άκρως εκπαιδευτική είναι η έκθεση ομοιωμάτων, κατασκευών των αρχείων Ελλήνων που λειτουργεί αυτή την περίοδο στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ στην Λεμεσό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο νέος Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νικολαϊδης  ενώ το παρών τους έδωσαν πολλοί φίλοι της τέχνης και του πολιτισμού της Λεμεσού.

Η έκθεση παρουσιάζει λειτουργικά ομοιώματα των σημαντικότερων εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά και έχει στόχο να αναδείξει και να αποδείξει ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας. Οι οργανωτές ελπίζουν ότι οι επισκέπτες μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και να ζήσουν έστω και για λίγο την εμπειρία της μεγάλης πολιτιστικής επανάστασης που κατάφερε να επηρεάσει την ανθρωπότητα σε όλους τους τομείς της μέχρι σήμερα.

Η έκθεση θα βρίσκεται σε καθημερινή λειτουργία μέχρι τις  12 Φεβρουαρίου

Η έκθεση θα λειτουργεί: Δευτέρα – Πέμπτη: 08:00 – 13:00,16:00 – 19:00, Παρασκευή: 08:00 – 13:00, 16:00 – 20:00 και Σάββατο & Κυριακή από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Η τιμή εισιτηρίου είναι για ενήλικες 7€, για μαθητές, φοιτητές και συνταξιούχους 4€ και  θα υπάρχει και οικογενειακό μειωμένο εισιτήριο 2 ενήλικες & 1 παιδί  προς 12€.

Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια στο τηλέφωνο 25878744 και στο tickethour.com.cy  77 77 70 40.