Συνέντευξη του Trio Tekke ενόψει της κυκλοφορίας του καινούριου τους δίσκου

Συνέντευξη του Trio Tekke ενόψει της κυκλοφορίας του καινούριου τους δίσκου
H Theamax παρουσιάζει μια αποκλειστική συνέντευξη του Τρίο Τεκκέ, το οποίο επιστρέφει με μια σειρά εμφανίσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται παράλληλα με την κυκλοφορία του καινούριου τους δίσκου. Ο καινούριος δίσκος που φέρει τον τίτλο “Zivo” είναι μια συνεργασία με τον Αγγλο-Ιταλό ντράμερ Dave De Rose. 

Πως διαφέρει αυτός ο δίσκος από τους προηγούμενους;

Κατ’ αρχήν σε αυτό το δίσκο το τρίο έχει γίνει κουαρτέτο με την προσθήκη του Dave De Rose στα ντραμς. Λόγω αυτής της δραστικής αλλαγής ο ήχος και η διάθεση έχουν κάνει μια τεράστια στροφή προς άλλη κατεύθυνση, μια ηλεκτρική κατεύθυνση σε αντίθεση με την απόλυτα ακουστική του παρελθόντος. Επίσης τα τραγούδια που αποτελούν τον νέο δίσκο είναι εξ’ ολοκλήρου αυθεντικά (δηλαδή δικές μας συνθέσεις) ενώ στους δύο προηγούμενους και ειδικά στον ‘Τα ρεγγέτικα’ κυριαρχούσαν οι διασκευές κλασικών ρεμπέτικων τραγουδιών.

  

Πως ταιριάζει και πως αντανακλάται ο ηλεκτρικός ήχος που περιέχει ο νέος δίσκος μέσα στο ρεμπέτικο;

Αν οι ίδιοι οι δημιουργοί της τότε εποχής ζούσαν σήμερα, πολύ πιθανόν να χρησιμοποιούσαν ηλεκτρικό ήχο αφού το ύφος ειδικότερα της εποχής των ρεμπέτικων του 1930-1940 ΄ταν το ανάλογο αυτού που λέμε ροκ σήμερα. Εμείς ανακαλύψαμε ή δημιουργήσαμε μια συνταγή που ενδεχομένως να συνδεέι τους δύο αυτούς χωροχρόνους μέσω του ήχου που πλέον χρησιμοποιούμε αλλά και της ιδιαιτερότητας των μουσικών συνθέσεων.

 

Πως καταφέρνουν να συνυπάρχουν τα νέα μουσικά στοιχεία από διάφορες άκρες του πλανήτη με μια κατηγορία τραγουδιού όπως είναι το ρεμπέτικο;

Όλα τα μουσικά είδη στην εποχή που ζούμε βρίσκονται πλέον σε μια παλέττα πολύ απτή και πολύ προσβάσιμη. Με το διαδίκτυο τα πράγματα στη μουσική αλλά και σε όλους τους τομείς πήραν μια τρελλή πορεία ανευ προηγουμένου και οδηγούν τις καταστάσεις με ένα αυτοματισμό που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το ρεμπέτικο ακούγεται πλέον και απολαμβάνεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη όπως και το αντίστοιχο συμβαίνει για κάθε έιδος μουσικής απ΄όπου και αν προέρχεται. Επομένως θεωρούμε απόλυτα φυσικό επακόλουθο το ότι όλα αυτά τα διαφορετικά ακούσματα και στοιχεία θα βρουν κάποια ισορροπία μέσα στη μουσική των δημιουργών του σήμερα και θα έχουν μάλιστα και μια ιδιαίτερη χροιά.

Το Τρίο Τεκκέ δημιουργήθηκε το 2005 στο Λονδίνο και έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο διεθνώς επιτυχημένους δίσκους (Τα ρεγγέτικα [2009] και Samas [2011]). Έχει εμφανιστεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και σημαντικά φεστιβάλ όπως το Jazz A Vienne (Γαλλία) και το Latitude Festival (Αγγλία), ενώ έχει παίξει ζωντανά στο BBC 3.

a1073466831_10