ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΙΩ-ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΙΩ-ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Πώς μια σύγχρονη λαϊκή ερμηνεύτρια  αντιμετωπίζει την συνεργασία με μια αυθεντική ρεμπέτισσα και το αντίθετο;
ΜΑΡΙΩ: Το κυριότερο σε μια συνεργασία είναι ο αλληλοσεβασμός. Με την Ζωή έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές και με χαροποιεί η αγάπη με την οποία αντιμετωπίζει το τραγούδι. Είναι μια εξαιρετική ερμηνεύτρια και πάντα χαίρομαι όταν συνεργαζόμαστε.
ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Σαν δώρο με λαχτάρα και προσμονή!

Υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις ανάμεσα στις δύο ερμηνεύτριες για τον ρόλο του λαϊκού τραγουδιού στην σημερινή εποχή;
ΜΑΡΙΩ: Η σημερινή είναι μια δύσκολη εποχή, αλλά ένα καλό τραγούδι είναι καλό σε όποια εποχή κι αν υπάρξει. Το θέμα είναι τί επιλογή θα κάνεις. Το λαϊκό τραγούδι πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην ζωή μας και θα πρέπει να ψάχνουμε να βρίσκουμε τα καλύτερα και όχι αυτά που είναι για κατανάλωση μιας σεζόν.
ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν νομίζω. Έχω την αίσθηση ότι και για τις δυό μας είναι πολύ σημαντικό να ακούγεται και να υπάρχει λαϊκό τραγούδι. Στην Ελλάδα το αυθεντικό λαϊκό τραγούδι μπορεί να γιατρέψει πληγές, να δώσει κουράγιο, να αναπτερώσει το ηθικό.

Πάρα πολλά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια έχουν καταφέρει να επιβιώσουν ανάμεσα στα χρόνια και τις γενεές. Υπάρχουν καινούρια τραγούδια που μπορούν να αποκτήσουν αυτή την διαχρονικότητα;
ΜΑΡΙΩ: Αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Όμως σίγουρα υπάρχουν τραγούδια που αξίζουν της προσοχής μας. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που γράφουν πολύ όμορφα τραγούδια, αλλά χρειάζεται να ψάξεις για να τα ανακαλύψεις. Σήμερα, στην εποχή του γρήγορου και του εύκολου, σίγουρα υπάρχουν διαμάντια που χάνονται.
ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Υπάρχουν καινούργια τραγούδια που έχουν διαχρονικότητα. Απλά πια είναι τόσο διαφορετική η εποχή, συνεχώς μεταβαλλόμενη, με ρυθμούς τόσο γρήγορους που η μνήμη εξασθενεί και δεν βοηθά να αποτυπωθεί ακόμη και το καλό λαϊκό τραγούδι.

Τι να περιμένει το κοινό από την εμφάνισή σας στο Κοσμικό Κέντρον Αντωνάκη στις 13 Μαΐου;
ΜΑΡΙΩ: Καλά τραγούδια. Ρεμπέτικα, παλιά  και σύγχρονα λαϊκά, σμυρναίικα και παραδοσιακά, τραγούδια αγαπημένα που θα μας ενώσουν όλους σε μια παρέα, για να διασκεδάσουμε και να περάσουμε καλά. Μαζί μας φυσικά θα είναι και τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί, ο συνθέτης και στιχουργός Δημήτρης Λίβανος στο μπουζούκι, ο μαέστρος Παναγιώτης Παπαγεωργίου στο πιάνο, ο Αντώνης Κουτελιέρης στην κιθάρα και ο Γιάννης Παππάς στο βιολί.